Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. Collapse Details
    Choppy playback Editing 4k Footage 1080 Timeline FCP 10.4
    #1
    Senior Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    Boise, ID
    Posts
    154
    Default
    Hello Group,

    I'm editing a 3-minute corporate style video using 4k footage and 1080 footage both shot at 23.98 (mostly 4k) in a 1080 29.97 timeline (final delivery is 1080 29.97). It was working fine then all of a sudden I'm having issues with the playback being choppy and stuttering. I have it set to "better performance", I do see the clips need rendering but I should be able to edit without having to render all of the time prior to export (unless adding effects, and transitions). I just edited another project in 4k last week with no issues. I'm getting the beach ball too and the 4k video in the browser is choppy as well as the timeline, it plays fine after the render but I can't render while trying to edit and move things around in the timeline. I have a late 2015 Imac with 24gb of ram, a 6tb GDrive USB 3.0 with plenty of space on the editing drive and the latest FCP 10.4.

    I'm not sure why this is happening it is SO frustrating trying to edit.

    Thank you for your help and suggestions!
    Last edited by tokun1; 01-15-2018 at 08:48 AM.


    Reply With Quote
     

  2. Collapse Details
    #2
    Senior Member TheTrickster's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Spain
    Posts
    396
    Default
    Using NeatVideo?
    Rich
    -
    Underwater BMPCC4K and Lumix GH5/Atomos User


    Reply With Quote
     

  3. Collapse Details
    #3
    Senior Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    Boise, ID
    Posts
    154
    Default
    No, no plugins at the moment, I just added some color correction and cropping only.


    Reply With Quote
     

  4. Collapse Details
    #4
    Senior Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    Boise, ID
    Posts
    154
    Default
    Even the footage in the browser is playing back choppy too without anything added to it.


    Reply With Quote
     

  5. Collapse Details
    #5
    Senior Member Alchroma's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Oztralia
    Posts
    128
    Default
    10.4 has caused slowdowns.
    Is 10.4 recent on your Mac?

    Al


    Reply With Quote
     

  6. Collapse Details
    #6
    Senior Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    Boise, ID
    Posts
    154
    Default
    Yes 2 weeks.


    Reply With Quote
     

  7. Collapse Details
    #7
    Senior Member Alchroma's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Oztralia
    Posts
    128
    Default
    Are Perian or A52 codec on your system?
    Delete or disable.

    Al


    Reply With Quote
     

  8. Collapse Details
    #8
    Senior Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    Boise, ID
    Posts
    154
    Default
    I'm not sure, and I don't know where to search for that. Thanks for the tip.


    Reply With Quote
     

  9. Collapse Details
    #9
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    13
    Default
    Look for Perian in bottom of System Preferences - looks like a swiss army knife


    Reply With Quote
     

  10. Collapse Details
    #10
    Senior Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    Boise, ID
    Posts
    154
    Default
    no, its not there.


    Reply With Quote
     

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •