Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 27
  1. Collapse Details
    formatting P2 cards on a mac
    #1
    Senior Member wgzn's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    houston, TX
    Posts
    4,538
    Default
    considering that ive been using P2 for about 5 years now. its kind of embarrassing to have to ask this question. but the way i shoot, ive just never had the need before...

    is there a snow leopard friendly mac utility to format P2 cards?

    ive searched around and tried the panasonic site, but all i can gather from their "engrish" page is that the formatter software must be used with the P2 drive hardware...

    help? in-camera cant be the ONLY option...


    Reply With Quote
     

  2. Collapse Details
    #2
    Senior Member stefanhuberfilms's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Innsbruck, Austria
    Posts
    809
    Default
    doesn't panasonics program "P2CMS" support formatting p2 cards? i don't know but that program could help you out... http://eww.pass.panasonic.co.jp/p2ui/guest/TopLogin.do
    cheers


    Reply With Quote
     

  3. Collapse Details
    #3
    Default
    I don't have a solution but I do have a question. Why? The only reason I know of to format the card is to use it in camera. As I typed I thought of a possible reason. Are you dumping footage during a continuous record?


    Reply With Quote
     

  4. Collapse Details
    #4
    Senior Member wgzn's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    houston, TX
    Posts
    4,538
    Default
    Are you dumping footage during a continuous record?
    YEP! my work is usually tv spots, corporate or multi-camera events, so we fill a card, assistant hands the shooter a new card then offloads the full one. and then we reformat each card in camera. the 17 or so seconds to reformat in these cases isnt a big deal. production is stopped or there is always another camera rolling...

    but i recently shot a one-camera situation where i wasnt told that id be continually rolling for nearly 4 hours. so i was hoping the assistant could simply stick a formatted card back in the second slot.


    Reply With Quote
     

  5. Collapse Details
    #5
    Senior Member wgzn's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    houston, TX
    Posts
    4,538
    Default
    doesn't panasonics program "P2CMS" support formatting p2 cards?
    i'm not aware that p2cms has a format feature... i looked and didnt see anything. but that program is a UI clusterphoque, so maybe it does and i just didnt find it : (
    Last edited by wgzn; 04-30-2012 at 08:55 AM.


    Reply With Quote
     

  6. Collapse Details
    #6
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Chicago
    Posts
    172
    Default
    ShotPut Pro has an option to reformat cards.


    Reply With Quote
     

  7. Collapse Details
    #7
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    NJ
    Posts
    495
    Default
    And, if its a one time thing, you can download a demo of SPP. I love the program and would recommend it, but you've been happy without it for 5 yrs, so you probably don't need it. ;-)


    Reply With Quote
     

  8. Collapse Details
    #8
    Senior Member wgzn's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    houston, TX
    Posts
    4,538
    Default
    at $100, if it works - then its a steal. kinda sad though, i already own their p2 log pro and cant format a damned card : (


    Reply With Quote
     

  9. Collapse Details
    #9
    Senior Member Tom 4's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Downunder-Australia
    Posts
    492
    Default
    Sounds to me like a "budget driven" shoot/s, by that i mean why can't you get enough cards to use during the shoot, or record to a medium that will take all your expected vision run.
    you could sack the assistant and use their pay to hire some cards, or use a Bigger P2 and have more slots in the camera.
    EG, Who goes hiking with one shoe on ?. or half filling the tank in a race car ?. no doubt this point of view will offend someone.

    you only have to buy P2 cards once, and the new E series are not expensive,
    if your shooting TV, corporates, etc you may need to wack on some dollars to cover more cards for future shoots.

    Cheers
    Tom4


    Reply With Quote
     

  10. Collapse Details
    #10
    Senior Member Stephenh's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Clarence Valley, Northern NSW, Aussie
    Posts
    244
    Default
    Quote Originally Posted by wgzn View Post
    at $100, if it works - then its a steal. kinda sad though, i already own their p2 log pro and cant format a damned card : (
    wgzn, Panasonic have a P2 Format program. I used it to format my P2 cards. I have sold my HVX202 some time ago. Check out Panasonic's software drivers web site. If no luck send me a message and I will see if I still have a copy on disc somewhere.


    Reply With Quote
     

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •