Results 1 to 2 of 2
  1. Collapse Details
    PAL footage recognised as NTSC? What is going on?!
    #1
    Junior Member Chris Southern's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Reading, UK
    Posts
    3
    Default
    Screen Shot 2012-03-22 at 22.11.54.jpg

    Hi everyone, I'm very new here and new to final cut as a whole. In the past, I have used premiere pro 4 and Avid Xpress DV. So please excuse me if anything I say leaps out as entirely moronic!

    I have been shooting footage on my Canon 600d (Rebel t3i). It is set for PAL broadcast settings at 1080p 25fps. When I ingest this footage to FCPX it recognises all of this, yet as you can see from the picture above, it constantly marks the footage as NTSC. I am trying to figure out what potential problems this causes, and more importantly, how to rectify it. As far as I can find, there is no option to change this at all.
    It is probably useful to mention that I live and work in the UK, and all software/hardware is purchased, registered, and set up for European/UK use.

    Can anyone please help me?

    Thank you in advance.

    Chris


    Reply With Quote
     

  2. Collapse Details
    #2
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    24
    Default
    I'm showing the same issue but have not output using FCPX so am hoping that there are no issues


    Reply With Quote
     

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •