Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 21 to 30 of 42
  1. Collapse Details
    #21
    Senior Member Kellar42's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Panama
    Posts
    618
    Default
    I am testing both and having big trouble with JES staying open and working on all the clips, so giving compressor a whirl. Seems to think it'll take about 8 minutes for 30 short clips.


    Reply With Quote
     

  2. Collapse Details
    #22
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Rio de Janeiro
    Posts
    104
    Default
    I tried EVERYTHING you described on the compressor tutorial, but all I get is a very, very HUGE file with 29.97fps

    What am I doing wrong?


    Reply With Quote
     

  3. Collapse Details
    #23
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Rio de Janeiro
    Posts
    104
    Default
    I found a option in FCP "Tools" Reverse Telecine, I just clicked there and it gave me a exact 24fps vid! too easy to be true?


    Reply With Quote
     

  4. Collapse Details
    #24
    Senior Member Ben_B's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Berkeley, CA
    Posts
    3,557
    Default
    Quote Originally Posted by Ivan Lee View Post
    I tried EVERYTHING you described on the compressor tutorial, but all I get is a very, very HUGE file with 29.97fps

    What am I doing wrong?
    You probably set the FPS to 29.97...you need to set it to 23.97 and do so manually as it is not one of the listed options.


    Reply With Quote
     

  5. Collapse Details
    #25
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Rio de Janeiro
    Posts
    104
    Default
    Quote Originally Posted by Ben_B View Post
    You probably set the FPS to 29.97...you need to set it to 23.97 and do so manually as it is not one of the listed options.
    I am 100% sure that I set the FPS manually to 23.97

    I'll try to post some print screens, this is very weird...


    Reply With Quote
     

  6. Collapse Details
    #26
    Senior Member rundavids's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    193
    Default
    How long does it take to remove pulldown in Compressor or JES for 2 minute clips that are 1080p?

    I have a Macbook Pro 2.4 Intel Core 2 Duo with 7200rpm harddrive.


    Reply With Quote
     

  7. Collapse Details
    #27
    Senior Member Ben_B's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Berkeley, CA
    Posts
    3,557
    Default
    I like using compressor more because it seems more reliable to me...best way to find out how long it will take for you is to try it!


    Reply With Quote
     

  8. Collapse Details
    #28
    Senior Member rundavids's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    193
    Default
    Thanks for replying Ben. I'm thinking of buying the Panasonic GH1 for it's video. The quality I've seen on Vimeo is awesome. I wanted to ask if editing the GH1 footage is easy in FCP. I keep hearing things about how difficult it is to work with AVCHD codec.


    Reply With Quote
     

  9. Collapse Details
    #29
    Senior Member Ben_B's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Berkeley, CA
    Posts
    3,557
    Default
    You have to transcode it to use it in FCP, which takes a fair amount of time and a whole lot of hard drive space (about a gig a minute) but once that's done it works with the transcoded footage just fine...for 1080p footage you'll need to remove the pulldown with compressor...this is also pretty time consuming, but it all depends on how fast a computer you have. Once that's all done though it should all edit really nicely on a variety of hardware.


    Reply With Quote
     

  10. Collapse Details
    #30
    Default
    Thanks for posting the pulldown removal workflow that FINALLY worked for me!

    I was given QT movies that were already captured in FCP after having been shot on an HVX200 in 24p (not 24pA). I needed to edit them in a 24p timeline. I received some helpful suggestions as to removing pulldown using Cinema Tools and Compressor. However, while both workflows exported a 23.976 clip and seemed to remove pulldown, the video had nasty artifacts no matter what cadence I tried in Cinema Tools. (I believe Compressor detected cadence automatically).

    The clips exported using JES Deinterlacer were smooth, with no artifacts.

    Thanks!


    Reply With Quote
     

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •