PDA

View Full Version : help!!



Michael_Petro
05-30-2007, 07:25 AM
when i export uncompressed out of vegas7 it plays great in wmp but when i put it in qt no audio.. .. when i h.264 video looks good but still no audio.... um tried this on 2 diff machines with same result... HELP anyone

Michael_Petro
05-30-2007, 07:46 AM
ok heres some weirdness if i render in about 1 minute increments then i get audio.. is there some unknown setting?

Michael_Petro
05-30-2007, 08:42 AM
OK more wierdness took the uncompressed file put it into vegas 6 and rerenderd uncompressed now i have audio in QT........ ummmm WTF

Gord.T
05-30-2007, 12:26 PM
I just rendered off a .mov file with quicktime and I also have no audio.
I think it may be that I have a codec missing.
I have a mp4 version but it looks worse.

In fact quicktime does not recognize the audio at all in the uncompressed avi rendered with vegas.
So maybe it's in the way the audio was rendered through Vegas.

cinealma
05-30-2007, 12:38 PM
It's got to be the audio compression out of Vegas, I think. I've exported to a h.264 .mov file using uncompressed audio and it played fine. Or maybe it's the version of Vegas? I'm using 6 and it seems to be okay.

Gord.T
05-30-2007, 12:48 PM
I changed the Vegas Render audio settings from PCM to IEEE float (uncompressed) and rendered the avi. It now runs fine in QT. I ran off a quick h.264 and the sound is there now.
-thanks

Hope that works for Mike as well.

/update: It appears that does not work after all. I can render from Vegas up to 1.5 min and it plays in QT okay but when I render the entire 6 min and try it in QT...no audio.
So, I still have the mp4.

Michael_Petro
05-31-2007, 12:53 AM
yeah glad i kept my copy of vegas 6... :)

Gord.T
05-31-2007, 06:01 AM
So just for the record, are you saying that method works fine with Vegas 6 but not with Vegas 7 ?

Michael_Petro
05-31-2007, 06:06 AM
yup what i did was took my uncompressed vegas 7 file put it in vegas 6 re rendered uncompressed and it worked...

anything longer than about a minute out of vegas 7 and i get no sound in QT but Windows media player plays it fine weird weird wierd

Efexone
06-04-2007, 10:28 PM
ack, i think i just ran into the same problem...spent the last 3 hours looking for a solution. re-rendering the avi right now. :(