PDA

View Full Version : GH2 Sleep Mode Reset



Elvis Deane
03-27-2012, 08:45 PM
I was shooting with both my GH1 and GH2 last week, and when my GH1 went into sleep mode, it retained the ISO, white balance, and all settings when it woke up. The GH2 did not, which led to a lot of fumbling to reset the ISO and WB every time the sleep mode turned on.

What setting in the GH2 will fix this, other than turning sleep mode off entirely?

Dazza
03-28-2012, 03:07 AM
Sleep mode retains all the settings on my GH2.

Elvis Deane
04-13-2012, 10:32 AM
I've finally had a chance to test this out and see what was going on. If you're set to Movie mode on the dial, the camera wakes up with all settings intact. If you have the dial set to C1-C3, and have changed any of your ISO,WB, or shutter settings, the camera will default to whatever the custom mode is saved at when it wakes up.

MR Fanny
04-13-2012, 08:16 PM
interesting. good discovery

Per Lichtman
04-14-2012, 01:39 PM
This is part of the reason why I rarely use C1, C2, C3.

blazer003
04-14-2012, 03:26 PM
This is part of the reason why I rarely use C1, C2, C3.

2nd'd

It's kind of unfortunate that you can't choose the aspects to save in the custom profile.