PDA

View Full Version : Best way to setup 60 fps with GH1?



m43user
07-05-2010, 04:27 PM
What is the best way to do this?
Do I set MJPEG encoder 30fps ->xfps to 60? or is there another way.

I would like to have AVCHD do 24 fps (which it does now without the 60i wrapper) and then MJPEG do 60 fps and maybe 30 fps too?

MR Fanny
07-05-2010, 05:08 PM
720 60fps AVCHD out of the question?

m43user
07-05-2010, 06:26 PM
720 60fps AVCHD out of the question?

Either 720 60fps AVCHD or 720 60fps MJPEG would be great...if I can also have a way to shoot 24fps too.

Most of the time I likke to use 24 (or even 30 fps), but for kids sports and other things I would love the option of 60 fps.

DanDOF
07-05-2010, 08:37 PM
Do you have a GH1 yet?
AVCHD 720/60p is already a standard feature without using the GH13 hack.

1. Press Menu button
2. Go to Movie Icon
3. Select "Rec Mode", and confirm "AVCHD" is selected, not "Motion Jpeg"
4. Select "Rec Quality", then "SH"

*Note: SH is AVCHD 720/60p and FHD is AVCHD 1080/24p (in a 60i wrapper).

MR Fanny
07-06-2010, 05:10 AM
Either 720 60fps AVCHD or 720 60fps MJPEG would be great...if I can also have a way to shoot 24fps too.

Most of the time I likke to use 24 (or even 30 fps), but for kids sports and other things I would love the option of 60 fps.

as Dan pointed, the reason why I asked is because it can already shoot at 60fps 720 AVCHD

m43user
07-06-2010, 09:21 AM
I totally missed in the manual where it said that for 720 output (SH, H, L) ..."Sensor output is 60 fps". Only 1080 (FHD) is 24 fps.

I guess it was like the Ruby Slippers and I had my answer all along.