PDA

View Full Version : 2 New AVCHD Test Videos



Eric at 760
06-19-2010, 02:37 PM
Here are some videos I shot on my hacked GH1.

Video One Red Rock
12606679
http://www.vimeo.com/12606679 (http://http://www.vimeo.com/12606679)


Video Two Wizarding World of Harry Potter
12686563
http://www.vimeo.com/12686563

Both videos were shot AVCHD 1080 at 30fps and converted to Prores 422 24fps via Neoscene

Ptools settings for avchd:
Video Buffer = Select 40,000,000
Video Bitrate = 40000000
Overall Bitrate = 50000000
Limiting Bitrate = 70000000

JoeJITSU
06-19-2010, 03:08 PM
Awesome. Now you say that you used Neoscene. Is that for Pulldown? DId you try to tick "Native 24p" yet? just curious.

PappasArts
06-19-2010, 03:40 PM
Here are some videos I shot on my hacked GH1

Both videos were shot AVCHD 1080 at 30fps and converted to Prores 422 24fps via Neoscene

Ptools settings for avchd:
Video Buffer = Select 40,000,000
Video Bitrate = 40000000
Overall Bitrate = 50000000
Limiting Bitrate = 70000000

Where's the 1080/30 option?

Pappas

Svart
06-19-2010, 05:46 PM
I think you meant to say 60I..

Eric at 760
06-19-2010, 05:52 PM
I did not tick the native 24p option so the camera is still at 29.98fps. I used the pulldown removal in Neoscene to make it 23.98fps.

I have not tried the native 24p. I see no reason to at this point.

ChipG
06-19-2010, 06:14 PM
Eric, it looks REALLY good on an iPad (the Harry potter video, the other link didn't work for me), awesome example how sweet of a travel cam the gh13 can be! Heck, it looks better than a lot of pro cam promo videos I have seen of the park!

Nice job.

Oedipax
06-19-2010, 07:56 PM
Awwwwesome, especially the Red Rock shots! Did you have any write speed errors at either location?

Mike@AF
06-19-2010, 08:29 PM
Awesome shooting Eric. Were you typically at the same ISO on these shots? What lens were you using? Which film mode and settings to the film mode in the camera? Was the footage color corrected at all? Thanks for posting! Looks great!

Eric at 760
06-20-2010, 09:15 AM
Red rock was all at iso 100. Wizarding World was all over the place from 100 outside up to 1600 inside. I always go up to iso 400 and then use the "s mode trick" to go to 800, 1200 and 1600.

Both videos were shot: Smooth -2, -2, 0, 0. 90% kit lens, 10% nikon 50mm 1.8. Red Rock is 100% color corrected in fcp and the first part of wwohp was as well.

I did not encounter any errors while shooting. However, mjpeg HD is a different story.

Mike@AF
06-20-2010, 11:01 AM
What is the "s mode trick"?

Eric at 760
06-20-2010, 02:20 PM
S Mode ISO Trick: http://www.dvinfo.net/forum/panasonic-lumix-gf-gh-series/468345-gh1-extra-low-light-workaround-set-iso-higher-then-1600iso-3-stops.html

Ozpeter
06-20-2010, 04:46 PM
I think there's some confusion in that thread, but I believe they are talking about upping exposure compensation when all other settings are maxed.