PDA

View Full Version : H.264 conversion



boulder
02-04-2010, 04:37 PM
I know it's been discussed hundreds of times on threads here but my searching skills must not be up to par. I'm looking for the best tool for converting H.264 files to something more NLE friendly. I am using Vegas and I do have TMPGEnc 4.0 XPress and don't know if that would be good at all or what to convert to. Any advice or tools you use would be helpful. thanks.

mule ferguson
02-05-2010, 06:16 AM
Try Cineform. it works for me. also Steamclip 5

Vince K
02-05-2010, 10:38 AM
I use MPEG Streamclip....works beautifully

boulder
02-05-2010, 03:37 PM
Ok two votes for Streamclip which is awesome because it's free, but like I stated I do own TMPGEnc 4.0 XPress and I would imagine that can do this too? My other question is what format to edit in (or what is your preferred format?)

Edit: Also, what do you export it in from Streamclip? Settings?

twocik23
02-07-2010, 11:09 AM
MPEG Stream, works awesome! It's free, download and give it a try.

Alan Certeza
02-21-2010, 12:19 AM
I know I'm not that retarted but I can't seem to see or figure out how to get ProRes422 as an option to export.

Any suggestions on what to do?

PerroneFord
02-21-2010, 07:19 AM
What kind of computer do you have?

Alan Certeza
02-21-2010, 01:08 PM
Sorry should have mention that... Mac. I read before that the stopped with the upgrade for PC because of that I got a mac and I still don't have that option. I am very confused, I don't know.

mcgeedigital
02-21-2010, 01:13 PM
Mpeg streamclip works great and is free.

Vince K
02-21-2010, 01:27 PM
I know I'm not that retarted but I can't seem to see or figure out how to get ProRes422 as an option to export.

Any suggestions on what to do?

after you've dragged your file to be converted into Streamclip, click File > Export to Quick Time ....then for Compression type - scroll to Apple ProRes 422 > .......

Alan Certeza
02-21-2010, 01:27 PM
Sorry again I have failed twice, I have a mac and downloads mpeg streamclip and it doesn't give me a option to export to apple prores 442 or any HD codecs.

any thoughts on why this is like this? is there a plug-in package that I need to download to get these options?

Vince K
02-21-2010, 01:32 PM
Sorry again I have failed twice, I have a mac and downloads mpeg streamclip and it doesn't give me a option to export to apple prores 442 or any HD codecs.

any thoughts on why this is like this? is there a plug-in package that I need to download to get these options?

check my previous reply

Jester2138
02-21-2010, 01:48 PM
Doesn't ProRes only come with Final Cut? So if you don't have Final Cut you won't have ProRes?

Alan Certeza
02-21-2010, 02:23 PM
Thanks Vince K but I still don't see that compression type.

Jester2138 is that it is that I'm experience... see I just got my iMac because I couldn't convert to 422 with my pc so I'm still waiting on a copy of FCP

Vince K
02-21-2010, 02:32 PM
Doesn't ProRes only come with Final Cut? So if you don't have Final Cut you won't have ProRes?

FCP does have ProRes 422.....but so does Streamclip.
Alan....What version did you download?

Alan Certeza
02-21-2010, 05:39 PM
I have download both the 1.9.2 & 1.9.3b2. I asked a buddy who has it and he said that he just d/l the application and it works great with all apple codecs.

PerroneFord
02-21-2010, 07:38 PM
FCP does have ProRes 422.....but so does Streamclip.
Alan....What version did you download?

Streamclip does not come with the ProRes codec. It is only able to read the codec if it is installed on the machine.

Vince K
02-21-2010, 07:49 PM
Streamclip does not come with the ProRes codec. It is only able to read the codec if it is installed on the machine.

reallY?
I did not know that.
So Streamclip will only read the codecs that are installed on my computer?
I appreciate the heads up....

Alan Certeza
02-21-2010, 08:55 PM
thank you so much perroneford. Read on DVinfo that the encoder codecs is on FCP disc. Thanks guys!!!

Alan Certeza
02-23-2010, 08:17 PM
really wierd... I just installed FCP7 and now I have the compression 422 and all that good stuff but now it has an .mov error. i thought it was just the new compression types but I tried with the standard types and it still doesn't work. I have reinstalled and still nothinng.

Has anyone else experience this issue? I think its just bad luck with me and mpeg streamclip.. :)

Alan Certeza
02-23-2010, 08:33 PM
nevermind correct the problem. the hard-drive is a read only not a write drive. opps my bad I forgot. : )

MikeWilkinson
02-24-2010, 06:11 AM
Keep in mind that Canon has reported that in early March they will be releasing a free plugin for FCP that will allow you to use log and transfer with your Canon HDSLR footage, which makes for easy ProRes conversion. Info on that here: http://www.usa.canon.com/dlc/controller?act=GetArticleAct&articleID=3249