PDA

View Full Version : External Monitor for AE



Kirk Gillock
12-13-2004, 09:10 AM
In Adobe Premiere Pro you can view your output or preview on an external monitor. Is that feature available in AE? I can't seem to find it.

Thanks!

Taylor Moore
12-13-2004, 09:17 AM
It is in AE 6.5 , I think under preferences.

Kirk Gillock
12-13-2004, 09:38 AM
I have AE 6.5, but there is nothing that says output to monitor or preview monitor in preferences. There was one thing that looked promising, Video Preview, but the only options were "Desktop Only" and "IEEE 1394" which would be my camera. Hmmmmm

Thanks anyway. I'll keep looking.

Taylor Moore
12-13-2004, 11:03 AM
Yes go firewire out to your camera then S-video to your NTSC monitor.
The video passes through the camera to the monitor.
Cheers

BLUESPIDER
12-13-2004, 02:50 PM
PK- youre going to need a plugin like this one. I don't know if AE.6.5 has a tv-out setting. I've either never heard of it or maybe I'm just on crack. Check out this plugin though.

http://www.synthetic-ap.com/products/echofire/winindex.html

Kirk Gillock
12-13-2004, 09:04 PM
Thanks A LOT Taylor and Spider. I will try that. Not sure if I want to leave my camera on that long :( Why couldn't they make AE preview the same as PPro? Hmmmm