PDA

View Full Version : Shutter noise in picture mode?



PhilD
06-25-2009, 08:23 PM
Is it a fake one or are there really moving parts when taking a picture? This question arose today while testing the GH1 with dvxuser xbourque...

Barry_Green
06-25-2009, 08:35 PM
Real shutter.

Kevin I
06-25-2009, 09:54 PM
If you're curious, you can take the lens off and fire the shutter. You'll see a real mechanical shutter close, fire, then open up completely to expose the sensor again.

ps- You need to enable "Shoot without a lens" in the menu.

Tim Joy
06-26-2009, 06:30 AM
Ahhh. Good to hear. I was worried that it was trying to move the aperture or something on my m4/3 canon adapter and getting 'stuck'. Good to know it's supposed to be that way.