PDA

View Full Version : Setting light levels with the GH1...?



MyFilmPro
05-01-2009, 07:02 PM
Hey,

I was just wondering. I've been using the DVX with the spot meter for setting light levels, but I'm figuring I'll get the GH1 and I was wondering what you guys are doing/planning to do with lighting? Will you be trusting to eye on the LCD? On an attached display, or will you be using a light meter like you would with film?

Thanks.

TrueIndigo
05-02-2009, 02:23 PM
"Will you be trusting to eye on the LCD?" -- I believe the LCD self-corrects to give a well-lit view regardless of your actual exposure, so you can't use it to judge exposure. I'd be interested to know about the live histogram display: how usable is it to judge exposure?

LizaWitz
05-03-2009, 12:52 AM
There's some sort of exposure preview mode that allows you to see the depth of field, and I believe the light levels in the camera... I don't know if this is stills only or not.

Eddy Robinson
05-03-2009, 01:40 AM
I like the histogram with the other Panasonic cameras. But it's never a bad thing to have a spot meter if there is one available.